Gratis program!

Anmäl dig till våra gratisprogram

Vi vill inspirera till mer fysisk aktivitet i förskola, skola och i hemmet. Vårt fokus är att forma enkla lösningar för ökat välmående för alla! När vi är fysisk aktiva skapar vi förutsättningar för att bli mer fokuserade, öka koncentrationen och minska stress. Med den kunskapen borde vi röra oss mer, eller vad tror du? 

 

Riktigt så enkelt verkar det inte vara. Studier visar att bara 22% av flickorna och 44% av pojkarna kommer upp i WHOs rekommendation om 60 minuter daglig fysisk aktivitet.

 

Studier visar dessutom att vi minskat vår fysisk aktivitet med 30% på 17 år. Det vill vi väl ändra på?

 

Vad händer nu? Vi tänker starta om!

Varannan fredag med start 4 oktober kommer vi att sprida ett nytt kort rörelseprogram och ställa siktet på mer fysisk aktivitet i förskola, fritids och skola. Rörelsprogrammet kommer skickas via mail.

Vill du vara med? Anmäl dig redan idag!

#låt2019blidetrörligasteåretnågonsin.

Vi har gjort det förut. Vi gör det igen.

I mars 2017 gjorde vi en stor satsning och spred Tabata till förskola, skola och hemmet. Idéen kom efter att Anders Hansens bok ”Hjärnstark” blivit en rejäl ögonöppnare för många. I boken har Hansen han samlat forskning om hur fysisk aktivitet kan påverka hjärnan.

Ett kapitel, eller egentligen bara ett par rader, tog extra kraft och spred sig bland tv-soffor, nyhetsflöde och vi upplevde att det blev ett hett samtalsämne på föreläsningar och utbildningar. ”4-minuters högintensiv träning kan öka koncentration och få oss att fokusera bättre”.

”Bara 4 minuter? Vad ska vi göra? Vad innebär högintensiv träning? Behöver jag vara vältränad? Hur ska jag inspirera barnen i min förskola eller skola? Jag har ett barn med ADHD, vad ska jag göra och hur ska jag motivera?” Frågorna var många och det skapade intressanta diskussioner.

En sen kväll i mars 2017 bestämde vi oss. Vi ville underlätta! Göra det enkelt för de som ville och inte visste vad de skulle göra. Tabata, en japansk träningsform bestående av 8 intervaller, var något som vi länge använt oss av på föreläsningar. Med rätt övningar blev det totalt 4 minuters högintensiv träning. 

Vi skrev en korttext om effekterna, länkade till forskning och ställde samma fråga som idag! Vill ni ha gratis program från oss? Varannan vecka får ni ett nytt program. 

Det blev större tryck än vi någonsin vågat hoppas på! Redan första dagen anmälde 600 personer sig och hösten 2017 skickade vi ut program till 18.000 personer, främst pedagoger inom förskola och skola. 

Tidningar och tv hörde av sig och det mest spännande var när vi fick följa med till skolor som använde sig av våra program och som skapat egna strukturer och varianter av programmen. En skola lät eleverna leda varandra på skolgården och en annan skola bjöd in föräldrar och syskon att delta innan skolan startade på morgonen. På en skola skapades rollen ”Tabatatanten” där den unga fritidspedagogen dagligen besökte varje klass och körde ett Tabatapass. För oss var det en stor bekräftelse och lycka att vi lyckats sprida något enkelt och lättanvändbart. Det gjorde att vi hösten efter bestämde oss för att skapa egna program, Träna till 100 och Funktionell träning inspirerat av CrossFit.

Läs reportage om Ramdala skola, Karlskrona kommun 

Läs reportage om Husensjöskolan, Helsingborg stad

Läs reportage om Torhamns skolan, Karlskrona kommun

Studier visar fortfarande att vi vuxna, våra barn och unga rör oss för lite. Under hösten 2019 vill vi inspirerad till mer rörelse. Det ska vara enkelt. Vi erbjuder er därför gratis rörelseprogram att använda i förskola, skola, fritids och i hemmet. Passa på, anmäl dig till vårt utskick redan idag. Varannan vecka skickar vi ut ett nytt kort program.