Om oss

Balanserade barn - det här är vi!

Balanserade Barn arbetar med  hur fysisk aktivitet, rörelse och motorik kan påverka inlärningen positivt. Genom föreläsningar hoppas vi kunna inspirera till mer rörelse i hemmet, förskolan och skolan.  

Med kunskap, energi, praktiska övningar kopplat till aktuell forskning hjälper vi till att skapa bra förutsättningar för mer rörelse och bättre motorik som i sin tur kan ge bättre inlärning, ökad koncentration och kroppskontroll. 

När ett barn har kontroll över sin kropp kan de delta i olika lekar och aktiviteter. Genom att träna motorik och skapa förutsättningar för mer rörelse kan ge bättre självkänsla, ökad koncentration och förenkla inlärningen.

Vi har fått äran att träna många barn och sett lyckan i barnen ögon när de klarar av något som tidigare upplevt som omöjligt. Vi kan bara konstatera att känslan av att lyckas är kanske den finaste present som man kan ge ett barn!

Låt oss inspirera er!

 

Vi har ett brinnande intresse för att sprida kunskap om hur motorik och rörelse kan påverka barn och unga positivt. Genom föreläsningar och workshop har vi de senaste åren fått äran att föreläsa för tusentals förskolor och skolor runt om i Sverige. 

Sara Wikander  –  Friskvårdskonsulent och Hälsocoach, stresspedagog, personlig tränare för barn och ungdomar och författare till bokserien Massagesagor ”Ica Bokförlag”