Tärningskul

Passa på att köra ett rörelsespel på lika villkor oavsett om ni är i förskolan, skolan eller hemma. Tärningskul funkar för alla åldrar! 

Ladda ner och printa materialet till samtliga deltagare. Välj Klicken med vänner för yngre barn och den med pinngubbar för äldre barn och vuxna. Varje deltagare ska ha ett eget papper. Vill man köra den som en rastaktivitet eller Brain breaks i skolan kan man dela in eleverna i mindre grupper som spelar tillsammans som ett lag.

Regler: Varje deltagare har en papper/bricka. Deltagarna behöver inte ha samma papper. Deltagarna slår tärningen i turordning. Numret på tärningen visar vilken övning deltagaren ska göra. När deltagaren utfört övningen sätter den ett kryss i rutan vid siffran. 

I det här spelet samlar deltagaren poäng. Den deltagare som först kryssat båda sina rutor i ett nummer får ett poäng. När det delats ut poäng i samtliga siffror är spelet slut. Den deltagare som har flest poäng har vunnit. 

Vill ni ha besök av oss? Vi föreläser gärna om hur ni på bästa sätt skapar en Aktiv förskola eller Aktiv skoldag. Föreläsningarna har fokus på praktiska moment och kryddas med forskning. Läs mer om förskolans föreläsning. Läs mer om skolans föreläsning.

Cirklar med armarna
Björngång
Knäböj
Hoppa på ett ben
Regnbågen

Hitta ditt favoritmaterial från att skapa mer rörelse med Klicken med vänner. Se här!
Hitta ditt favorit material för att skapa mer rörelse bland äldre barn och unga. Här finns även material för att öka den psykiska hälsan genom Brain Breaks harmoni som kan passa i både hemmet och skolan. Se här!
Armhävningar
Knäböj
Sidoplankan
Dips
Cirklar med armarna