Gör en riskrage för ökad koncentration

Gör en riskrage för ökad koncentration

Har du ett barn med koncentrationssvårigheter i din närhet? Ett barn som ibland känner oro och behöver känna extra lugn och som mår bra av beröring? I så fall kan kanske ”riskragen” vara ett hjälpmedel.

Vi ser riskragen, som antingen kan fyllas med ris, bönor eller matvete, som ett hjälpmedel för ökat välmående och koncentration.

För ett par år sedansydde vi vår första riskrage. En krage att lägga på axlarna för att få bättre koncentration, mer lugn och för att kunna få lättare att fokusera. För visst kan det ibland vara så att vissa barn lyssnar bättre och har lättare för att koncentrera sig när ni lägger en hand eller tyngd på deras axlar? 

I vintras var vi på Parkskolan i Teckomatorp där pedagogen Madde sytt upp 10 stycken riskragar och lagt i en korg. Hon berättade att de använts flitigt under flera månaders tid. 

För ett år sedan fick vi ytterligare ett tips, den här gången från Jessica på Torhamnsskola som skapat en krage av ett par strumpbyxor. Perfekt när man vill ha en snabb lösning och inte hinner eller kan sy kragar

NI BEHÖVER
1,1 – 1,6 kg ris eller matvete beroende på ålder
Ett par strumpbyxor.

Skriv ut två av varje mönster om du vill sy en kragen