Peppkort gör dig glad!

Peppkort gör dig glad

”Du är bra precis som du är!” Lappen stod på mitt skrivbord för snart 3 år sedan. Min sambo hade skrivit den för att få mig att stanna upp och precis så blev det!

3 år senare står den fortfarande kvar och påminner mig om det kanske viktigaste i livet – jag och mitt välmående.

Igår fick jag en ny påminnelse när Petter gav Uggla en peppburk och pratade om mental friskvård i programmet ”Så mycket bättre!”

Självklart ska vi göra en peppburk med hemliga, glada och spännande meddelande. Inte bara till barnen i förskolan och skolan utan även till dig själva, dina arbetskamrater, din familj eller någon som betyder något för dig!

Vem vill inte ha en peppburk i julklapp?

Gör din egen ”Må bra” eller Peppburk. Fyll den med små lappar med fina budskap som får dig själv och andra att må bra.

Dra en lapp. Läs budskapet högt och mata hjärnan med fina ord. Vet du inte vad du ska skriva? Vi har förberett lappar med tänkvärda meningar men ger dig även möjlighet att skriva egna budskap. Ladda ner mallen här.


Vill ni ha besök av oss?

Vi besöker gärna er och föreläser på er förskola eller skola!

Önskar ni få mer inspiration och skapa bra strukturer till hur ni kan införa mer fysisk aktivitet, rörelse, Brain breaks, motorik och pulsträning i er förskola eller i ert klassrum? 

Föreläsningen ”Rörelsens och motorikens påverkan för inlärning” ger praktiska exempel på hur ni kan skapa en aktiv skola eller förskola. 70% av föreläsningen är praktisk.