Snabba gymmet

”SNABBA GYMMET” ÄR HÄR! 

Varje år delar vi ut ett nytt ”Gym”. Nu finns det äntligen tillgängligt för utskrift!

GYM I KLASSRUMMET – HÄNGER NI MED?

Enkla övningar, utan hantlar och i egen takt. För fjärde året i rad ger vi ut ett klassrumsgym att ha som individuell rörelsepaus för eleverna. Egentligen behöver man inte låsa det till klassrummet utan det kan precis lika gärna hänga hemma på rummet. 

Genom att ordna ett klassrumsgym kan eleverna som behöver lite extra rörelse gå utanför klassrummet, köra sin träning och skapa bra strukturer för ökat välmående. 

Att använda gymmet är enkelt. Ladda hem och printa gymmet. Dela ut ett till varje elev eller sätt upp det som en gemensam aktivitet i kapprummet. 

I ÅR TÄNKER VI LITE EXTRA PÅ DE BARN SOM HAR DET EXTRA SVÅRT!

De barn som inte riktigt orkar, som har sämre kroppskontroll och kanske sämre kondition än andra. Därför kallar vi årets GYM för ”Snabba gymmet” Några fler övningar men färre upprepningar vilket gör att alla kommer att orka och de som brukar ge upp av olika anledningar för att repetitionerna blir för många har chans att lyckas!

Som vanligt kryssar man för rutan när övningen är utförd! Bara det lilla krysset är både en dopaminhöjare och puff för ökad självkänsla! Så låt oss kicka igång tillsammans!

SKOLSTART MED NYA RUTINER?

Alla barn mår bra av att röra sig men vissa barn behöver göra det lite oftare. Korta avbrott med fysisk aktivitet gör att man får ny energi, bättre koncentration och fokus.

Genom fysisk aktivitet ökar dopaminnivåerna i kroppen och så lite som 4 minuters träning kan göra att man får ökad uppmärksamhet och lättare att koncentrera sig och visst ökar det inlärning! Speciellt personer med ADHD mår bra av korta rörelsepauser. Efter ett kort rörelsepass upplever många att de blir mindre distraherade och har lättare för att koncentrera sig på uppgiften.

VILKEN PLATTFORM PASSAR ER?

Nu har ni möjlighet att abonnera på plattformarna Aktiv förskolaAktiv skoldag, låg- och mellanstadiet samt Aktiv skoldag högstadiet och gymnasiet. Abonnemanget gäller en hel förskolan eller skola. På plattformarna presenteras fler än 150 filmklipp och material för utskrift.

På plattformarna finner ni övningar som är anpassade för det mindre ytor och stora grupper/klasser. Välj mellan en plattform för förskolan, låg- och mellanstadiet eller en plattform för högstadiet och gymnasiet. 

Abonnemanget gäller en hel skola där samtliga klasser kan använda plattformen samtidigt.

Kontakta oss på info@traningilivet.se

PRIS 300:-/mån

Klicken med vänners alfabet kombinerar bokstäverna med rörelse! Varje bokstav står för en rörelse vars namn börjar på bokstaven. Pris 199kr. Beställ.
Älskar du att röra på dig då är MOVE spelet för dig! I MOVE får du massor av roliga och aktiva utmaningar. Pris: 99 kr Beställ.
Diagonalhopp
Sprattelgubbe
Sidohopp
Skalbaggen
Rygglyft med rodd
Bergsklättring
Plankan med dipp. Gör som på filmen eller stå i plankan och dippa ett knä åt gången i golvet.

Korsrörelser